Hoi lieve lezer,

Ik sta op ’t punt om een tripje te maken naar Spanje, 3 dagen, 4 nachten. Het temperatuurverschil is ongeveer 12 graden.

In deze post laat ik je zien wat ik meeneem en hoe ik de reis organiseer zodat ik zo gezond, voordelig en licht mogelijk, maar toch met alle gemakken het tripje kan aangaan.

In het vliegtuig:

Zoals je weet mag je de douane alleen door met een doorzichtig zakje met je vloeibare spulletjes max. 100 ml in 1 stuk en gezamenlijk 1 liter, een flesje water mag dus niet. Daarom neem ik een aluminium fles mee, waar ik water achter de douane in kan doen. Op veel luchthavens zijn er speciale ‘waterbronnen’. We hebben extra water nodig op luchthavens en in vliegtuigen ivm de airco’s. Deze dehydreren.

Mijn vlucht vertrekt om 19.35 en komt om 22.00 uur aan. Normaliter eet ik niet tijdens deze tijden, dus voor extra eten hoef ik niet te zorgen. Voor de trek doe ik een mandarijntje en een banaan in mijn tas.

Kleding tijdens de reis:

airportMijn super lichte sneakers, mijn zwarte skinny jeans, mijn hemdje met geïntegreerde BH, sweater en een dikke sjaal.

Dit zijn de warmste items die ik meeneem op deze reis. In Nederland is het regenachtig en ongeveer 10 graden, in Spanje is het 22.00 uur als ik aankom, iets warms is dus fijn. Ook hoef ik het niet in mijn koffer mee te slepen. Mijn sjaal kan ik als een kussen of deken gebruiken tijdens de vlucht.

 

In de koffer:

Slippers, de slippers en sneakers zijn de enige schoenen die ik meeneem. Ik verwacht niet sjiek te hoeven dineren, anders had ik mijn slippers gewisseld voor ballerina’s.

Een jurkje, eventueel met spijkerjasje.

Een dunne lange broek, met een donkergroen long sleeve truitje en een spijkerjasje. Deze outfit kan ik zowel overdag als ’s avonds aan (eventueel met sjaal).

Het donkergroene truitje kan ik ook op mijn skinny jeans aan, zowel met slippers als met sneakers.

Een shirtje met open rug, kan op skinny jeans, met/zonder hemdje met geïntegreerde BH eronder, met/zonder spijkerjasje, met sneakers of slippers.

Toiletspullen

Ik heb mini’s voor mijn gezichtsverzorging en haarverzorging. Zonbescherming, mascara + wimperkruller en een lipgloss.

Tot slot:

Notebook en pen.
Cash.
Telefoon, oordoppen en lader.
Paspoort + rijbewijs.
Pinpas.
Zorgpas.
Zonnebril.

De boarding pass hoef ik niet uit te printen, want met de handige app Wallet van iPhone is mijn telefoon mijn boarding pass. Fantastische app.

Dit neem ik mee! Hoe reis jij, wat zijn jouw favoriete items?

 

Liefs,

Mendy

Minimalistisch Reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *